BABOK مخفف “Business Analysis Body of Knowledge” است و به معنای بدنه دانش تحلیل کسب و کار می‌باشد. اولین نسخه از استاندارد BABOK در سال 2005 توسط موسسه IIBA (موسسه بین‌المللی تجربه و تحلیل کسب و کار) منتشر شد. این استاندارد به عنوان یک استاندارد جهانی در زمینه تحلیل کسب و کار شناخته شده است. BABOK به تحلیل‌گران کسب و کار در شش حوزه اصلی دانش راهنمایی می‌کند. و همچنین مهارت‌ها و تکنیک‌های مورد نیاز برای دستیابی به نتایج بهتر، توصیف می‌شوند.

تجزیه و تحلیل کسب و کار چیست؟

تجزیه و تحلیل کسب و کار، به اصطلاح موسسه IIBA، یک روش است که با تشخیص نیازها و ارائه راه‌حل‌هایی که ارزشی برای ذینفعان ایجاد می‌کنند. به‌عنوان یک عامل تحول در ساختار سازمانی عمل می‌کند. به عبارت دیگر، تجزیه و تحلیل کسب و کار، اساساً زمینه‌ای را برای ایجاد تغییرات عملی و مبتنی بر داده در یک سازمان ایجاد می‌کند.

تحلیل گر کسب و کار کیست ؟

تحلیل‌گر کسب و کار، یک فرد متخصص است که با انجام تجزیه و تحلیل بر فرآیندها، محصولات، خدمات، و سیستم‌های سازمانی، به کمک کسب و کارها می‌آید تا فرآیندهای خود را بهبود بخشیده و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تری در راستای دستیابی به چشم‌اندازها و اهداف سازمانی خود داشته باشند. تحلیل‌گران از روش‌های متنوع برای بررسی و تحلیل داده‌های موجود استفاده می‌کنند. و همچنین از آنها برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه در زمینه تجاری بهره می‌برند.

تحلیل‌گر، فرصت‌های سازمانی را شناسایی کرده و مشکلات سازمان را تشخیص داده و راه‌حل‌های ممکن برای آن مطالعه و پیشنهاد می‌دهد. ایشان با دانش و تخصص خود می‌توانند نقش اساسی در افزایش بهره‌وری و سودآوری سازمان ایفا کنند.

در زمان حال با افزایش حجم داده‌ها، تجزیه و تحلیل کسب و کار به یک موضوع اساسی برای همه سازمان‌ها تبدیل شده است. تحلیل‌گران همواره در تحلیل رخدادها، پیش‌بینی آینده و اتخاذ تصمیمات مورد نیاز در سازمان‌ها مشغول به فعالیت هستند. تحلیل کسب و کار نقش مهمی در اتخاذ تصمیمات صحیح در زمینه‌های مختلف نظیر فروش، بازاریابی، منابع انسانی، و امور مالی دارد.

استاندرد BABOK چیست؟ در الو سی ام اس
شش حوزه دانشی استاندارد BABOK :

استاندارد BABOK شش حوزه دانشی اصلی را شامل موارد زیر می‌کند:

  1. برنامه‌ریزی و پایش تجزیه و تحلیل کسب و کار (Business Analysis Planning and Monitoring)
  2. استخراج و همکاری (Elicitation and Collaboration)
  3. مدیریت چرخه حیات نیازمندی‌ها (Requirements Lifecycle Management)
  4. تجزیه و تحلیل استراتژی (Strategy Analysis)
  5. تجزیه و تحلیل و تعریف نیازمندی‌ها و طراحی (Requirements Analysis & Design Definition)
  6. تعریف، طراحی و ارزیابی راهکار (Solution Evaluation)
پنج دیدگاه استاندارد BABOK

پنج دیدگاه اصلی که در اولین چاپ کتاب راهنمای استاندارد BABOK مطرح شده‌اند عبارتند از:

  1. چابکی
  2. هوش تجاری
  3. فناوری اطلاعات
  4. معماری کسب و کار
  5. مدیریت فرایند کسب و کار

این دیدگاه‌ها معمولاً به عنوان لنزهایی در نظر گرفته می‌شوند که تحلیل‌گران کسب و کار از طریق آنها به جوانب مختلف سازمان نگاه می‌کنند. این دیدگاه‌ها به آنها کمک می‌کنند تا مسائل و نقاط ضعف را شناسایی کرده و راهکارهای مناسب برای حل آنها را ارائه دهند.

استاندرد BABOK چیست؟ در الو سی ام اس
در آخر :

استاندارد BABOK به عنوان راهنمای تحلیل کسب و کار شناخته می‌شود . و شش حوزه دانشی اصلی را شامل می‌شود: برنامه‌ریزی و پایش تحلیل کسب و کار، استخراج و همکاری، مدیریت چرخه حیات نیازمندی‌ها، تجزیه و تحلیل استراتژی، تجزیه و تحلیل و تعریف نیازمندی‌ها و طراحی، و تعریف، طراحی و ارزیابی راهکار. همچنین، پنج دیدگاه اصلی در BABOK شامل چابکی، هوش تجاری، فناوری اطلاعات، معماری کسب و کار، و مدیریت فرایند کسب و کار مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

مقالات دیگر الو سی ام اس را دنبال کنید.

به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *