ویپ یکی از فناوریهایی است که در سالیان اخیر، توانسته ارتباطات تلفنی را در کسب و کارهای مختلف، دچار تحول کند. همین یک جمله کافیست تا توجه و کنجکاوی افراد زیادی به این تکنولوژی، جذب شود. با این وجود، تعریف و ماهیت ویپ همچنان برای بسیاری از افراد، مجهول و ناشناخته باقی مانده است.

نحوه کار با voipچگونه است؟
نحوه کار یک سرویس ویپ به این صورت است که صدای کاربر را از سیگنالهای صوتی تبدیل به دادههای دیجیتال میکند و در مرحله بعد همین دادههای دیجیتال از طریق اینترنت ارسال میشوند. اگر کاربر دیگری از یک شماره تلفن معمولی تماس بگیرد، سیگنال قبل از اینکه به آن کاربر برسد، دوباره به سیگنال تلفن تبدیل میشود. از جمله قابلیتهای آن این است که مسیریابی تماسهای ورودی و خروجی را به کمک شبکههای تلفن موجود انجام میدهد. با این حال، برخی از خدمات ویپ تنها از طریق رایانه یا تلفن ویپ در دسترس هستند.
در طی مراحل تبدیل آنالوگ به دیجیتال، کدک ها نقش مهمی ایفا میکنند. در طرف مقابل پس از دریافت، عمل عکس انجام خواهد پذیرفت. سیگنال دیجیتال که از طریق شبکه IP انتقال یافته، در مقصد و توسط یک تبدیل کننده از حالت سیگنال دیجیتال به آنالوگ تبدیل می شود.
سیگنال دیجیتال بسیار سادهتر قابل کنترل است. فشرده سازی، مسیریابی، تبدیل آن به فرمتی مناسب و مقاوم در برابر نویز از مواردی است که کنترل آن ها در حالت دیجیتال ساده تر انجام می پذیرد.
مزایای voip
بی نیازی از سیستم کشی مجزا
این تکنولوژی از بستر شبکه برای ارتباطات تلفنی استفاده می کند که هزینه ی اضافی را از بین می برد . هم چنین در صورت جابجایی محل کاربر، دیگر دردسر سیم کشی به مکان جدید وجود نخواهد داشت.
کنفرانس های صوتی و تصویری
سازمان هایی که برای انجام امور خود از برقراری کنفرانس ها در بستر VoIP استفاده می نمایند، از هزینه های برقراری ارتباطات تلفنی حتی در ابعاد بین المللی جلوگیری می کنند.
تماس کاربران به صورت رایگان به هر نقطه از دنیا
کاربران این سیستم از طریق اینترنت قادر به تماس با سازمان مورد نظر خود میباشند. این ویژگی برای کارکنانی که خارج از محیط دفتر هستند، علاوه بر کسر هزینه ها موجب تسهیل تماس های تلفنی نیز می شود.
ادغام دستگاه تلفن با کامپیوتر شخصی
امروزه استفاده از نرم افزارهای تلفنی Softphoneدر سازمانها و حتی سیستم های خانگی به صورت روزافزون در حال افزایش می باشد. استفاده از این نرم افزارها جایگزینی برای IP-Phone به شمار می رود که تنها نیاز به Handset دارد.
مدیریت متمرکز و گسترش آسان
گسترش و افزودن کاربر در این سیستم ها به سادگ ی انجام پذیر است و بر خلاف سیستم های پیشین نیاز به سیم کشی مجدد برای هر کاربر وجود ندارد.همچنین از دیگر مزیت های ویپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ترکیب کارکردهای صدا و دیتا
کاهش هزینه های مربوط به پشتیبانی و نگه داری به دلیل ادغام شبکه دیتا و شبکه تلفنی
امکان ترکیب کردن محصولات تولید کنندگان مختلف (بدلیل استفاده از استاندارها جهانی و عدم وابستگی به روشهای پیاده سازی)
پویایی و پیشرفت روز افزون شبکه های ویپ
قابلیت برنامه نویسی راحت تر و توسعه و در نتیجه یکپارچگی با سیستم های مختلف
پشتیبانی از کلیه امکانات مخابراتی کنونی و حتی ارایه خدمات جدید، با هزینهی بسیار پایین و سهولت اجرایی بالا

معایب voip
این معایب عبارتند از:
ممکن است همه این خدمات مستقیماً به خدمات اضطراری متصل نشوند.
VoIP نیاز به اتصال به اینترنت پرسرعت دارد. برای استفاده از آن حداقل به ۱۰۰ کیلوبیت در ثانیه (۰.۱ مگابیت در ثانیه) در هر خط تلفن نیاز دارید.
خدمات در هنگام قطع برق کار نخواهند کرد.
امکانات voip
امکان دریافت پیام صوتی
با استفاده از این سرویس، در صورت عدم امکان پاسخگویی کاربر، می توان برای او پیام گذاشت. کاربر در زمان دلخواه قادر به شنیدن این پیام بوده و امکان ارسال پیام به ایمیل وی نیز امکان پذیر خواهد بود.
ضبط مکالمات
این امکان وجود دارد که تمامی مکالماتی که در بستر ویپ در سیستم شما صورت میگیرد، ضبط شده و در سیستم شما ذخیره گردند.

تلفن های نرم افزاری
با نصب تلفنهای نرم افزاری امکان دسترسی به داخلیهای کاربران از طریق کامپیوتر فراهم میباشد. با استفاده از این ویژگی کاربرانی که خارج از محیط سازمان هستند، امکان ارتباط با سازمان را همچنان خواهند داشت. همچنین این امکان وجود دارد که از لپ تاپ یا موبایل به عنوان وسیله ارتباطی استفاده کرد.
فکس یا Fax to Email
با استفاده از این ویژگی، قابلیت ارسال فکس های دریافتی به ایمیل وجود خواهد داشت. بدین صورت خدمت بزرگی به محیط زیست و صرفه جویی در مصرف کاغذ خواهد شد. از طرف دیگر ذخیره شدن اسنادی از این قبیل در ایمیل، دسترس پذیری آن ها را بالا می برد.
VoiceMail to Fax
همانطور که قبلا نیز اشاره شده، این امکان نیز یکی دیگر از قابلیت هایی است که تکنولوژی VoIP در اختیار می گذارد که البته ملزم به وجود امکانات شبکه ای جهت فرستادن پیام های صوتی به ایمیل می باشد.
Interactive Voice Response
این ویژگی IVR با تماس کاربران منوی صوتی را فراهم می کند تا برای اتصال به بخش مورد نظر شماره همان بخش را طبق پیامی که پخش می شود وارد کند. برای مثال در هنگام تماس با سازمانی که دارای بخش هایی از قبیل فروش، پشتیبانی، مالی و… است، ابتدا پیامی برای مخاطب پخش می شود که برای ارتباط با هر بخش شماره ای اعلام میشود. سپس کاربر با انتخاب شمارهها به بخش مورد نظرش هدایت می شود.
صف انتظار
با استفاده از این ویژگی، در صورت اشغال بودن خط شما، تماس های مخاطبان شما از دست نرفته بلکه در صف قرار داده می شوند تا به هنگام آزاد شدن شماره شما، تماس برقرار شود.
تنظیم ساعات اداری
این ویژگی هم یکی از موارد کاربردی در پیاده سازی سیستم های تلفنی سازمان ها به شمار میرود که در سیستم های مبتنی بر VoIP به راحتی قابل انجام خواهد بود.
گزارش گیری
این امکان وجود دارد که تمام تماس های کاربران به صورت گزارش در این سیستم ذخیره شود که در نظارت بر تماس ها و ارائه گزارش هایی که بیانگر نحوه پاسخگویی و تعداد تماس هاست، مفید می باشد.

در آخر این سرویس بهویژه مناسب کسبوکارها و استارتاپهایی است که نیروی دورکار دارند و میتوانند به آنها داخلی تخصیص بدهند. همچنین سازمانهایی که دارای شعب مختلف در کشور هستند میتوانند از یک سرشماره ثابت برای تمام شعب خود استفاده کنند.
حتما نظرات خود را در الو سی ام اس بنویسید.