ورودی کم به وب سایت شما ممکن است به دلایل مختلفی باشد. یکی از دلایل مهم میتواند تغییرات در الگوریتمهای جستجوی گوگل باشد. گوگل به طور دورهای الگوریتمهای خود را بهروز میکند تا بهترین و مرتبطترین محتواها را نمایش دهد. این ممکن است باعث تغییر در رتبه و نمایش وبسایتها در نتایج جستجو شود. همچنین، رقابت در نیشهای مختلف نیز میتواند تأثیری در ورودی وبسایت داشته باشد. در نهایت، محتوای کم ارزش، مشکلات فنی یا عدم بهینهسازی مناسب نیز میتوانند عامل کاهش ورودی سایت شما از گوگل باشند.

پنالتی گوگل چیست؟
پنالتی گوگل به تنزل رتبه و نمایش وبسایت در نتایج جستجوی گوگل به دلایل مربوط به نقضهای قوانین و راهنماهای گوگل اطلاق میشود. این به این معناست که گوگل به دلیل انجام عملیات نادرست یا نقض مقررات خاصی، تصمیم میگیرد وبسایت شما را پنالتی کند و در نتیجه نمایش آن در نتایج جستجو را محدود کند یا حتی از نتایج حذف کند.
جزئیات پنالتی گوگل چیست؟
گوگل جزئیات دقیق پنالتیها را بهطور کامل منتشر نمیکند. اما شما میتوانید با استفاده از ابزار Google Search Console بخشی از اطلاعات مرتبط با پنالتیها را مشاهده کنید. در این ابزار، قسمت “Manual Actions” نشاندهنده پنالتیهای دستی است که توسط گوگل برای وبسایتها اعمال میشود.
پنالتی الگوریتمی و دستی چیست؟
پنالتی الگوریتمی به تغییراتی اشاره دارد که در الگوریتمهای جستجوی گوگل ایجاد میشود و ممکن است تأثیرات متفاوتی بر روی رتبه و نمایش وبسایتها در نتایج جستجو داشته باشد. این تغییرات ممکن است بهصورت دورهای انجام شوند و معمولاً تغییراتی در نحوه ارزیابی و رتبهبندی محتواها و وبسایتها را ایجاد میکنند. پنالتی دستی به تصمیمگیری گوگل برای اعمال پنالتی به یک وبسایت خاص به دلیل نقضهای مشخص و شناختهشده در قوانین و راهنماهای گوگل اشاره دارد. گوگل این اقدام را بهطور دستی و براساس بررسیهای انسانی انجام میدهد.
از کجا بفهمیم پنالتی شده ایم؟
برای فهمیدن آیا وبسایت شما پنالتی شده یا نه، میتوانید از ابزار Google Search Console استفاده کنید. در این ابزار، بخش “Manual Actions” نمایش میدهد که آیا گوگل تصمیم به اعمال پنالتی دستی بر روی وبسایت شما گرفته است یا خیر. اگر پنالتی دستی اعمال شده باشد، دلیل و نوع نقض نیز ارائه میشود. اما برای پنالتیهای الگوریتمی، باید با تحلیل تغییرات در ترافیک و موقعیت رتبه وبسایت خود، نتایج تغییرات در الگوریتمهای جستجوی گوگل را تخمین بزنید.

دلایل رایج و اصلی پنالتی گوگل
محتوای کوتاه و بیارزش
این اشکال محتوا ممکن است شامل مقالات یا صفحاتی با محتوای کم و بیارزش باشد که به کاربران اطلاعات مفید نمیدهد. این موضوع باعث میشود که کاربران وارد وبسایت شما نشوند و این ممکن است به تدریج باعث کاهش رتبه شود.
چطور از پنالتی در اثر محتواهای کوتاه جلوگیری کنیم؟
تولید محتوای ارزشمند، مفهومی و جذاب برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است. مطالب بیشتر و عمیقتر با کیفیت مناسب میتوانند مخاطبان را به وبسایت شما جذب کنند. همچنین، ترتیب محتوا و ساختار وبسایت باید به گونهای باشد که کاربران به راحتی به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کنند.
مخفی کردن محتوا و لینکها
این اقدام شامل استفاده از روشهای نامشروعی برای پنهان کردن لینکها یا محتوا از نظر مرئی کاربران میشود. بهعنوان مثال، استفاده از متنهای مخفی با استفاده از CSS یا جاوا اسکریپت.
چطور از پنالتی در اثر مخفی کردن محتوا جلوگیری کنیم؟
همیشه از روشهای مناسب برای نمایش محتوا و لینکها به کاربران استفاده کنید. از تکنیکهای مخفیکاری و سیاهسئو پرهیز کنید. لینکها و محتوا باید برای کاربران بهصورت مرئی و قابل دسترس باشند.
هک شدن وبسایت
هک شدن وبسایت و تغییرات نامناسب در محتوا یا لینکها میتواند به پنالتی منجر شود. این موضوع باعث میشود که محتوای ناخواسته یا ضررآور به کاربران نمایش داده شود.

چطور از پنالتی در اثر هک شدن جلوگیری کنیم؟
حفظ امنیت وبسایت با بروزرسانی نرمافزارها و افزونهها بهروز و پشتیبانگیری منظم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین، استفاده از گواهینامه SSL برای افزایش امنیت و اعتماد و همچنین انجام ممیزی امنیتی دورهای میتواند کمک کننده باشد.
خرید بکلینکهای اسپم
این موضوع شامل بکلینکهای بیارزش و اسپمی است که از منابع ناشناخته و نامرتبط تهیه میشوند. این بکلینکها بهجای ارتقاء رتبه وبسایت، ممکن است باعث کاهش رتبه و حتی پنالتی شوند.
چطور از پنالتی در اثر بکلینکهای بیارزش جلوگیری کنیم؟
اهمیت انتخاب منابع معتبر و مرتبط برای بکلینکهای وبسایت شما بسیار زیاد است. هدف باید ارتقاء کیفیت بکلینکها با تمرکز بر محتواهای خوب و ارزشمند باشد. از خرید و استفاده از بکلینکهای اسپمی و بیارزش پرهیز کنید.
تکرار کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)
استفاده اضافه از کلمات کلیدی در متن محتوا بهصورت نامتعادل و ناطقی، میتواند به پنالتی منجر شود. این رفتار به کاربران واقعی ارزش نمیدهد و به جای آن به تلاش برای اصلاح رتبه در موتورهای جستجو میپردازد.
چطور از پنالتی در اثر تکرار کلمات کلیدی جلوگیری کنیم؟
به جای تمرکز بر تکرار بیرویه کلمات کلیدی، به ساختار طبیعی محتوا و استفاده از جملاتی که برای کاربران معنادار هستند، توجه کنید. مطالب باید به خوانایی و فهم آسان برای کاربران نیز توجه داشته باشند.
سوء استفاده از کدهای اسکیما (Schema Markup)
استفاده نادرست یا مغایر با استانداردها از کدهای اسکیما برای افزایش نمایش در نتایج جستجو ممکن است به پنالتی منجر شود. استفاده از کدهای اسکیما برای بهبود نمایش اطلاعات و ارائه مشخصات به کاربران مفید است، اما سوء استفاده میتواند به مشکلات منجر شود.
چطور از پنالتی در اثر کدهای اسکیمای نادرست جلوگیری کنیم
حتما از کدهای اسکیما با استانداردهای مناسب و مرتبط با نوع اطلاعات استفاده کنید. ترازبندی و تطابق اطلاعات اسکیما با محتوا بسیار مهم است و هرگونه سوء استفاده از این کدها به جای بهبود، ممکن است به آسیب برساند.
چطور پنالتی گوگل را از بین ببریم؟
مشکل را رفع کنید
اولین قدم برای رفع پنالتی اقدام به شناسایی و حل مشکلها است. اگر علت پنالتی را شناسایی کردهاید، باید مشکلات را بهبود داده و نقضهای قوانین را رفع کنید.
نقش بازی کنید
با استفاده از Google Search Console، میتوانید درخواست بازنگری وبسایت خود توسط گوگل ارسال کنید. این فرصت به شما داده میشود تا تغییراتی که برای رفع مشکلات انجام دادهاید را به گوگل اعلام کنید. اگر گوگل تغییرات را مورد تأیید قرار دهد، ممکن است پنالتی را بردارد.
رعایت قوانین گوگل
همیشه دستورالعملها و راهنماهای گوگل را رعایت کنید. از تکنیکهای سیاهسئو و عملیاتی که به نقض قوانین گوگل منجر میشود، پرهیز کنید. ارائه محتوا و تجربه کاربری با کیفیت و ارزش برای کاربران به طور کلی به بهبود رتبه و نمایش وبسایت در نتایج جستجو کمک میکند.

همیشه بهیاد داشته باشید که ایجاد یک وبسایت با محتوای مفید و کیفیتی و رعایت دستورالعملهای موتورهای جستجو میتواند به دستیابی به رتبهبندی بهتر در نتایج جستجو کمک کند و از پنالتیهای ممکن جلوگیری کند.