هوش مصنوعی در کشاورزی

کشاورزی نقش بسزایی در اقتصاد کشورها دارد. افزایش جمعیت جهان سبب افزایش نیاز به غذا شده است؛ لذا دیگر، روش‌­های سنتی کشاورزی نمی‌­تواند پاسخگوی نیاز انسان‌­ها باشد. در سال­‌های اخیر، هوش مصنوعی انقلابی در صنعت کشاورزی ایجاد کرده است. روش‌­های جدید مبتنی بر تکنولوژی هوش مصنوعی سبب تولید محصولات باکیفیت‌تر، بیشتر و کم‌هزینه‌تر شده است.

از طرف دیگر، انسان‌ها از گذشته‌های دور از شیر، پوست، پشم و گوشت حیوانات استفاده می‌کنند. بنابراین می‏توان دام‌پروری را یکی از مشاغل اساسی نام برد. امروزه ما شاهد کمک گرفتن از فناوری­‌های جدید به‌ویژه هوش مصنوعی در بهبود بخش‌­های مختلف دامپروری، هستیم. هوش مصنوعی به کمک فناوری­‌های مختلف خود می­تواند کیفیت و کمیت محصولات دامی را پیش­‌بینی کند و به مزرعه­‌داران جهت مدیریت بهتر دامداری خود کمک نماید. در این مقاله به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در کشاورزی و دام‌پروری می‏پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید…

هوش مصنوعی در کشاورزی در الو سی ام اس

۱. کاربردهای هوش مصنوعی در کشاورزی (زمین­های زراعی و گلخانه)

در سال‌های اخیر، جمعیت جهان با سرعت زیادی رو به افزایش است و این نیاز بیشتر به تولید محصولات زراعی و دامی را همراه دارد. هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی در هر دو بخش زمین­‌های زراعی و گلخانه­‌ها، برای افزایش بهره‌وری و بازدهی به کار گرفته‌شده است. با کمک این فناوری، کشاورزان می‌توانند شرایط آب و هوایی، دما، سیستم آبیاری و شرایط خاک را موردبررسی قرار دهند و تصمیمات بهینه­‌تری را در خصوص کاشت، داشت و برداشت محصولات خود، اتخاذ کنند. برخی از کاربردهای هوش مصنوعی در کشاورزی و دام‌پروری در دسته زمین‌های زراعی و گلخانه به شرح ذیل است:

  1. تصمیم­گیری بر مبنای الگوهای آب و هوایی
  2. پیش­بینی، کنترل و هشدار تغییرات شرایط محیطی گلخانه‌ها
  3. نظارت بر سلامتی محصول
  4. آنالیز و پایش خاک
  5. کاشت هوشمند محصول
  6. آبیاری هوشمند
  7. تشخیص آفات
  8. سم‌پاشی آفات و حذف علف‌های هرز
  9. رصد میزان رشد محصول
  10. ربات­های برداشت محصول
  11. چت‌­بات­‌ها و دستیاران هوشمند کشاورزی
هوش مصنوعی در کشاورزی در الو سی ام اس

۱. تصمیم­‌گیری بر مبنای الگوهای آب ­و­ هوایی

پیش‌­بینی درست آب‌وهوا در صنعت کشاورزی یک امر بسیار تأثیرگذار است. هواشناسان در سال­‌های اخیر به کمک هوش مصنوعی توانسته‌­اند اطلاعات بهتر و دقیق­تری ارائه دهند. این پیش‏‌بینی‌‏های آب‏ و هوایی به یاری کشاورزان شتافته و منجر به تعیین مناسب الگوهای کاشت محصول و روش آبیاری شده که عملکرد کشاورزان را به میزان قابل‌توجهی بهبود بخشیده است.

2. پیش‌­بینی، کنترل و هشدار تغییرات شرایط محیطی گلخانه‌ها

شرایط گلخانه‌ها ازلحاظ رطوبت، دما و نور با توجه به محصول کشت‌شده باید تحت کنترل باشد. تغییر در این شرایط می‌­تواند در کیفیت محصول تأثیر بسزایی داشته باشد. هوش مصنوعی در این زمینه می­‌تواند محیط گلخانه­ را کنترل، تغییرات را ثبت و در صورت نیاز به مسئول گلخانه به کمک پیامک اطلاع‌رسانی ­کند.

هوش مصنوعی در کشاورزی در الو سی ام اس

۳. نظارت بر سلامت محصول

علائم ظاهرشده بر روی محصولات کشاورزی می­تواند نشان‌دهنده­ نوع بیماری و یا کمبود ماده غذایی در آ‏ن‌ها باشد. امروزه نرم‌­افزارهایی به کمک فناوری بینایی ماشین توسعه داده‌شده که تنها با عکس­برداری از محصول، به کشاورزان در خصوص سلامت محصولشان اطلاع‌رسانی می­کند. این کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی و دام‌پروری به مزرعه‌داران کمک می‌کند تا از شیوع بیماری و آفت در بین محصولاتشان جلوگیری کنند.

۴. آنالیز و پایش خاک

ارزیابی دقیق سلامت خاک، یکی از کلیدهای موفقیت در کشاورزی محسوب می­شود. هوش مصنوعی می­تواند با کمک حسگرها، دوربین­‌ها و پهبادها، بر سلامت خاک نظارت کرده و عواملی از قبیل نقص‌­های احتمالی و کمبود مواد مغذی را شناسایی کند و در صورت وجود هرگونه کمبود ماده مغذی و یا تشخیص آفات در خاک، راه‌حل رفع مشکل را در اختیار کشاورزان قرار ‌دهد.

۵. کاشت هوشمند محصول

هوش مصنوعی می­‌تواند به فرآیند کاشت محصول در مزارع و گلخانه‌ها نیز کمک کند. این فناوری به‌وسیله دو حوزه رباتیک و اینترنت اشیاء به کاشت محصول می­پردازد. این امر به دلیل بی‌‏نیازی از حضور کارگران دوره‏ای و فصلی برای کاشت محصول، سبب کاهش هزینه­‌های مزرعه و گلخانه‌داران خواهد شد.

۶. آبیاری هوشمند

تشخیص زمان آبیاری زمین­ه‌ای زراعی و یا گلخانه‌ها، یکی از چالش­های کشاورزی محسوب می­گردد. در یک زمین زراعی و یا گلخانه، نوع محصول، گرمای محیط و زاویه تابش نور خورشید، بر روی نیاز محصولات به آبیاری تأثیر می­گذارد. سیستم­‌های هوش مصنوعی از سنسورها کمک می­گیرند تا با تجزیه‌وتحلیل میزان رطوبت خاک و شرایط آب­‌و­هوایی، فرآیند آبیاری را به‌صورت خودکار انجام دهند

هوش مصنوعی در کشاورزی در الو سی ام اس

۷. تشخیص آفات

یکی از نگرانی­‌های کشاورزان، آفت زدن محصولات آن­هاست. برای شناسایی یک محصول بیمار و انجام اقدامات لازم برای از بین بردن آفات آن، تخصص و تجربه مناسب لازم است. تشخیص بیماری­ها و اقدامات کنترلی می‌تواند به‌طور مؤثر توسط سیستم‌­های مبتنی بر هوش مصنوعی انجام شود. استارتاپ‌های حوزه هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی، نرم‌افزاری را توسعه داده‌­اند که با گرفتن یک عکس ساده توسط گوشی همراه، می­‌تواند نوع آفت و روش مقابله با آن را ارائه دهد.

۸. سم­پاشی آفات و حذف علف­‌های هرز

آفات و علف­‌های هرز، مهم­ترین عامل در از بین رفتن محصولات کشاورزی است. متخصصان هوش مصنوعی برای مبارزه با آفات و علف‌­­های هرز، سیستم‌­هایی را توسعه داده‌­اند که می­توان به کمک آن­ها تنها بر روی مناطق آفت‌زده سم­پاشی کرد و یا علف­‌های هرز را از بین برد. این سیستم‌­ها در جهت کاهش آلودگی­‌های خاک و آب­های زیرزمینی بسیار مؤثر هستند.

۹. رصد میزان رشد محصول

اگر محصولات در زمان نامناسب برداشت شوند، کیفیت مطلوبی به همراه نخواهند داشت؛ لذا تشخیص میزان رشد محصولات در یک زمین زراعی و یا گلخانه بسیار مهم است. استارتاپ­‌های هوش مصنوعی در زمینۀ کاربردهای هوش مصنوعی در کشاورزی و دام‌پروری با استفاده از فناوری­‌هایی از قبیل بینایی ماشین و رباتیک، ربات­‌هایی را توسعه داده­اند که می‌­توانند بخش‌­های مختلف در یک زمین زراعی و یا گلخانه را اسکن کرده و میزان رشد محصولات را تعیین کنند. سپس این ربات­‌ها بر اساس داده­‌های به‌دست‌آمده، بخش­های مختلف یک زمین زراعی و یا گلخانه را جهت برداشت محصولات و با توجه به تعداد محصولات رسیده، اولویت‌بندی می­‌کنند.

هوش مصنوعی در کشاورزی در الو سی ام اس

۱۰. ربات­‌های برداشت محصول

برداشت محصول، یک فعالیت سخت و زمان­بر است. در زمین­ه‌ای زراعی و یا گلخانه‌ها، بیشترین تعداد کارگران در بخش برداشت محصول فعالیت می­‌کنند. در سال­های اخیر، استارتاپ‌­های زیادی با کمک گرفتن از هوش مصنوعی، ربات­‌هایی را توسعه داده‌­اند که می­‌توانند در زمان کم و بدون آسیب به محصولات، آن­ها را برداشت کنند که این امر سبب کاهش هزینه‌­ها نیز می­‌گردد.

نتیجه‌گیری

فناوری هوش مصنوعی در کشاورزی نه تنها به کشاورزان کمک می‌‌کند تا عملیات زراعی خود را به صورت خودکار انجام دهند، بلکه در جهت استفاده بیشتر از محصول و کیفیت بهتر نیز به آن‌‌ها کمک می‌‌کند؛ در نتیجه آن‌‌ها می‌‌توانند با استفاده از منابع کمتر، به سمت کشت دقیق‌تر و کاراتر پیش روند.

به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *