سرور چیست و انواع آن را معرفی کنید؟

سرورها یا Server یک مفهوم در دنیای کامپیوتر است که می‌تواند تعاریف مختلفی داشته باشد. اما در یک تعریف جامع منظور از سرور، سیستم هایی است که وظیفه سرویس دهی و ارائه خدمات به سایر سیستم‌های دیگر را بر عهده دارند. سیستم هایی که از سرور خدمات دریافت می‌کنند، تحت عنوان خدمات گیرنده یا کلاینت شناخته می‌شوند.
زمانی که دسترسی به سرور تنها در محدوده یک شبکه داخلی باشد، آنرا سرور شبکه می‌نامند. به این معنا که تمامی کامپیوتر‌های موجود در این شبکه، از سرور فرمان می‌گیرند و نیازهای تحت شبکه خود را به کمک آن تامین می‌کنند.
حال اگر گستره این شبکه را کمی بیشتر و تشکیل شده از تمام کامپیوترهایی که از طریق اینترنت به هم وصل شده‌اند بدانیم، با گروه بسیار بزرگی از کامپیوترهای همیشه روشن و در دسترس از طریق اینترنت، روبرو هستیم. سرورهای اینترنتی، اطلاعاتی که در هر زمان از شبانه‌روز بر روی پهنای اینترنت جستجو می‌شوند را، در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

سرورها با الو سی ام اس

سرور چگونه کار می‌کند؟

سرور‌ها یک سری کامپیوتر هستند که وظیفه انتقال داده از یک کامپیوتر به شبکه جهانی (اینترنت) یا شبکه داخلی را بر عهده دارند پس از تهیه سرور اقدامات مرتبط با کانفیگ و راه‌اندازی و پیکربندی سرور نظیر نصب سیستم عامل قابل انجام خواهد بود. عمدتاً وظیفه یک سرور اشتراک‌گذاری منابع اطلاعاتی می‌باشد. یک کامپیوتر سرور می‌تواند برنامه‌های خود را نیز به‌خوبی مدیریت کند. این وظیفه می‌تواند بخشی از یک عمل متقابل یا یک قابلیت فنی ساده باشد. غالباً سرورها اطلاعات را ارائه می‌دهند. به‌طور مثال، سرورهای تحت وب، صفحات وب را برای کاربران نمایش می‌دهند یا درخواست‌های آنها را پاسخ می‌دهند.
یک سرور می‌تواند به تنهایی در خدمت کاربران بسیاری باشد و همین‌طور یک کاربر می‌تواند به تنهایی از چندین سرور استفاده نماید.

سرورها از لحاظ تخصیص منابع به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند :
1- سرور فیزیکی:
به سیستمی که با پیکربندی سخت افزاری قوی گفته می شود که بر روی آن سیستم عامل نصب می شود و اطلاعات و داده ها در سرور فیزیکی، ذخیره و از آن خوانده می شوند. این پیکربندی به گونه ای است که سرور دارای پردازش و عملکرد بالایی می باشد.

2- سرور مجازی:
به سرور فیزیکی اختصاصی گفته می شود که با بکارگیری تکنیک های مجازی سازی به تعدادی سرور مجازی، تقسیم بندی می شود (در واقع قسمتی کوچک از یک سرور می باشد). بدین ترتیب بر روی یک سرور فیزیکی، چندین سرور مجزا با سیستم عامل های مستقل داریم.

3- سرور اشتراکی
سرور اشتراکی به عبارتی هاست اشتراکی ، منابع به صورت اشتراکی استفاده می شوند بدین ترتیب سرور اشتراکی در یک زمان واحد به درخواست های متعددی که از کاربران صادر می شود پاسخگو است. سرورهای ابری از نمونه های سرورهای اشتراکی می باشد.

سرورها با الو سی ام اس

انواع سروراز لحاظ نوع کاربرد :
Web server:
وب سرور به نرم افزار یا سخت افزاری گفته می شود که با استفاده از اینترنت دسترسی به محتوا را فراهم می کند. وب سرور مانند یک واسط بین کلاینت، مرورگر و سایت عمل می کند. کلاینت درخواست(request) خود را به مرورگر ارسال می کند مرورگر این درخواست را پردازش می کند و به وب سرور ارسال می کند.
وب سرور درخواست را آنالیز می کند و پاسخ آن را به کاربر ارسال می کند.

سرورها با الو سی ام اس

Database server:
سرور پایگاه داده، سروری است که برای ذخیره، بازیابی و مدیریت داده ها استفاده می گردد Oracle, SQL server, DB2, Sybase, My SQl از محبوب ترین دیتا بیس های موجود می باشد.

سرورها با الو سی ام اس

Mail server :
همانطور که از نام این سرورها مشخص است هدف از ایجاد و بکارگیری آن‌ها ارسال ایمیل به کاربران است. ایمیل سرورها برای مدیریت کارهای مربوط به ایمیل‌ها از سرویس‌های ایمیل یا Web mailها استفاده می‌کنند.

سرورها با الو سی ام اس

Proxy server :
از این سرور به عنوان یک رابط میان سرور اصلی و کلاینت استفاده می‌شود. روش کار این سرورها مانند VPNهای شخصی است. یعنی پس از این که این سرور اطلاعات را بررسی کرد، آن‌ها را به سرور اصلی منتقل می‌کند.

سرورها با الو سی ام اس

Audio and video server:
این سرور‌ها محتوای چند رسانه ای را برای وب سایت‌ها فراهم می‌کنند و به کاربران اجازه می‌دهند که محتوای چند رسانه ای را پخش و یا دریافت کنند.

سرورها با الو سی ام اس


DNS server:
سرور، دیتابیسی بزرگ می باشد که آدرس آی پی هر سایت و دامین آن در DNS سرور ذخیره می شود. برای اینکه یک دامین بتواند به یک سایت اشاره کند باید حتما به DNS سرور افزوده شود.

سرورها با الو سی ام اس


Application server:
اپلیکیشن سرور ،در واقع سرویس دهنده نرم افزار کاربردی می باشد و به نرم افزار یا سخت افزاری گفته می شود که اپلیکیشن تحت وب سایت را سرویس دهی می کند.

• Game Server : نوعی از اپلیکیشن سرور می باشد ، بازی در سرور نصب می شود و کاربر با اتصال به شبکه و برقراری اتصال با سرور به بازی دسترسی پیدا می کند.

سرورها با الو سی ام اس

File server:
سروری است با ظرفیت ذخیره سازی بالا که فایل ها بر روی آن ذخیره می شوند و سپس به کلاینت ها و سرورهایی که درخواست، ارسال می کنند به اشتراک می گذارد.
این سرور، دسترسی به فایل ها ، فضای دیسک و سهمیه بندی میزان فضای مورد استفاده کاربران را مدیریت می کند.

سرورها با الو سی ام اس

Computing server:
در زمینه پردازش و محاسبات از سرورهای محاسباتی استفاده می شود. زمانیکه منابع مورد نیاز یک کامپیوتر مانند CPU یا RAM برای انجام پردازش یا محاسبات کافی نباشد با اتصال به سرور محاسباتی از طریق شبکه از منابع سرور محاسباتی در کنار منابع خودش کمک می گیرد و محاسبات را انجام می دهد.

سرورها با الو سی ام اس


Printer server:
با به اشتراک گذاشتن یک یا تعدادی پرینتر از طریق شبکه می توان نیاز کلاینت ها به پرینتر را برطرف کرد.

سرورها با الو سی ام اس

DHCP server:
سرور Dynamic Host Configuration protocol یا سرور پروتکل پیکربندی هاست بصورت پویا است. این سرور بصورت خودکار به هر دستگاهی در شبکه یک IP اختصاص می دهد و بدین ترتیب در شبکه با دیگر کلاینت ها ارتباط برقرار می گردد.

سرورها با الو سی ام اس

در آخر

امیدوارم این مقاله به شما در آشناییت با سرور ها کمکی کرده باشد. حتما از مقالات دیگر ما در الو سی ام اس دیدن کنید.

به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *