تصویرگری یا illustration
تصویرسازی یا تصویرگری در گرافیک زمینههای مختلفی به کار رود و به انتقال مفاهیم و احساسات کمک کند. در واقع، تصویرگری به نوعی ارتباط بصری با مخاطب ایجاد میکند که فراتر از کلمات است.
در گذشته، افراد با استفاده از اشکال و تصاویر، تجربیات عمیق و غیرقابل توصیفی را به یکدیگر منتقل میکردند. انسانها به کمک تصاویر، به خطوطی مانند خط میخی و خط هیروگلیف دست یافتند و توانستند وقایع تاریخی را ثبت کنند.اما امروز تصویرسازی به یکی از هنرهای پردرآمد تبدیل شده و بسیاری به این رشته جذب شدهاند. اگر شما هم میخواهید یک تصویرگر حرفهای شوید، نخستین گام یادگیری اصول و مبانی پایهای تصویرسازی است.
فرآیند تصویرسازی :
1.تحقیق و برنامه ریزی
– درک موضوع و مخاطب هدف
2.ایده پردازی و طراحی اولیه
– ایجاد اسکیسها و طرحهای اولیه
3. خلق اثر نهایی:
– استفاده از تکنیکها و ابزارهای انتخابی برای ایجاد تصویر نهایی
تصویرسازی و شکل های گسترده آن
تصویرسازی اشکال متنوعی دارد. برخی هنرمندان به تصویرسازی کتابهای موضوعات مختلف میپردازند، در حالی که برخی دیگر در زمینه تبلیغات یا مد فعالیت میکنند. اما وجه مشترک همه انواع تصویرسازی این است که در هر یک، مفهومی از ذهن تصویرگر به ذهن مخاطب منتقل میشود، بدون اینکه کلامی در میان باشد.نکته مهم دیگر این است که تصویرسازی و تصویرگری دو مقوله متفاوت هستند. تصویرگری به معنای به تصویر کشیدن متنی است که معمولاً داستانی، فرهنگی، خبری، آموزشی یا فنی است. به این ترتیب، تصویرگری شامل انواعی از آثار مانند تصویرسازی داستانی، تصویرسازی مطبوعاتی و تصویرسازی فنی میشود.
تصویرسازان علاوه بر ایجاد تصاویر برای کتابها، پوسترهای تبلیغاتی و جملات، به تصویرسازی برای فیلمها با استفاده از انیمیشن نیز میپردازند. در گذشته، هنرمندان تنها به کاغذ، مداد و رنگها وابسته بودند و تمام آثار خود را با این ابزارها خلق میکردند. اما با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، به ویژه با ورود به عصر دیجیتال، بسیاری از هنرمندانی که به روشهای سنتی علاقه داشتند، به کار با ابزارهای دیجیتالی روی آوردند و از نرمافزارهای دو بعدی و سه بعدی مانند 3DMAX و Photoshop بهرهبرداری کردند. اگر دقت کنید، متوجه میشوید که تکنیکها و ابزارهای دیجیتالی نیز بر پایه افکتهای سنتی بنا شدهاند.
نتیجه گیری
در این مطلب تلاش شد که اطلاعاتی مفید در اختیار شما قرار بگیرد.در مرحله اول باید دانست که تصویر چیست؟ در مرحله دوم باید دانست که یک تصویر سازی خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ نکته اول این است که طراحی شما باید به گونهای باشد که توجه بیننده را از پیام اصلی منحرف نکند. نکته دوم این است که تصاویر باید کاملاً واضح و دقیق باشند تا مخاطب بتواند به راحتی آنها را درک کند. امیدواراست از این مطلب راضی بوده باشید.